feb
19

:)

| Szerző: Panki | 9:06 pm

Tudja valaki hogyan lehet lementeni a blogot????????

jan
27

térkép

| Szerző: ˙tt | 6:11 pm

igazából eszembe jutott, hogy régebben ezt megmutattam volna a blogon :) most meg már mindenki facebookon tolong, szóval most rendhagyó leszek. kiderül nézi-e még valaki :D

szóval ez tök érdekes, nézzétek meg :)

Hogy nézett ki a lakóhelyed 150 éve?

 I. Ferenc császár 1806-ban rendelte el a Zweite oder
 Franziszeische Landesaufnahme"-t, (a második illetve Ferenc-féle
 országfelmérést), amelyet ma a II. katonai felmérésnek hívunk. 1819-től
 egészen 1869-ig készültek a földrajzilag pontos szemelvények, amelyek
 végül
 összefüggően ábrázolták a teljes Osztrák Birodalmat. A papírokat a Magyar
 Országos Levéltár nagy felbontásban beszkennelte és felpakolta a netre,
 méghozzá ügyesen összekötve a Google Mapsszel, osztott képernyőn. Ez azt
 jelenti, hogy párhuzamosan nézhetjük végig a korabeli állapotot és a mai
 fotókat. A Google képei természetesen sokkal részletesebbek, de a látvány
 még így is bizsergető, és biztos, hogy a nem-történészeket is leköti.

 Klikk ide és keresd meg a lakóhelyed!
 
http://archivportal.arcanum.hu/maps/html/katfelm2b_google.html

dec
14

Jónapot!

Ez a mi blogunk.. azt hiszem hivatalosan is: nem igazán üzemel.

DE mivel a Peti állítólag csekkolja, és nekem van egy nagyon fontos közlendőm, hát most ezt ide írom . 

Szóval!

Gyerekek, szerintem a Viva tévé, az egy kalap fos. Harmadszorra kapcsoltam oda az elmult egy havi betegeskedésem során, de nekem az az érzésem, hogy a műsorvezetők is halálra unják a saját műsorukat, és nem értem, kik azok az "esemesezők", van aki ezt nézi és ezeknek ír esemest????????????????? Valahogy akkora szenvedés..., lassú halál unalom ezek a műsorok, és folyton rángatják a kamerát,és hogy lehet az hogy egy két gyermekes családanya műsorvezető azt kérdezi az aktuális celebtől, hogy szűz -e? Meg hogy fecske vagy boxer?

Peti, kérlek reagálj, mert ezt más már nem olvassa:)

Puszi

máj
17

rég írtam, írok kicsit

| Szerző: ˙tt | 2:42 am

mára éppen befejeztem a dolgokat... de nem érzem a fáradságot, gondoltam kis kukk az iwiwre, aztán pedig megláttam Dió profilkép módosítását, meg akkor már, kérdezitek néha hogy áll, szóval meg is mutatom gondoltam a mai termésünket a bicikli tervezés projektben :)

szóval:

1. Dió, bomba vagy a képen :) ha így mosolyogsz... lesz itt "dínom-dánom" ééérted :) bocs... amúgy nem ittam, csak már elfáradtak az agysejtjeim. :)

2. itt a bringánk, nagyjából készen van. szerdán majd prezentálunk... most már csak variálunk a színekkel, hogy néz ki jobban, milyen anyag stb.... poénból készítettünk, unicumos reklámhordozó változatot is, meg van heineken is, de az most nincs nálam, azt nem én rendereltem. szóval szerintem vicces :) meg szép. persze a plakátra majd nem ezt tesszük.. túl alkesz :)

amúgy ami a lényeg: szíjhajtásos bringa (szóval nem lánc), és ami még itt extra, az a színes műanyag burkolat elöl (napelemmel, ledes lámpával) valamint hátul (felnyithatótárolórekesszel), meg van még egy-két előnyös tulajdonsága de azzal senkit sem untatok. négyen csináltuk, tehát az érdem csak 1/4-es.

máj
9
már
5

halódó blog:(

| Szerző: Anna. | 10:30 am

Sziasztok!

Ülök a vonaton éppen hazafelé, és azt találtam ki, hogy akkor is írjunk a blogra, ha nincs mondanvalónk. Például nem tudom nem megosztani veletek, hogy mennyire tetszik az új bérlettartó tokom! Olyan, mintha fekete hasított bőr lenne, pedig nem az!! Tudom, őőrület! Teljesen a bűvkörébe vont! 

Szóval mit nekünk mondanivaló, írjatok:)

Sok puszi

feb
6

sulidisco

| Szerző: ˙tt | 7:59 pm

tudom, hogy lerágott csont a nosztalgia, de most ezt kellett :) lehet azért, mert idén már a negyed évszázadot fogjuk páran betölteni, nekem pl. folyton ilyen mindenféle sokkos érzéseim támadnak :) hogy hááány éve volt már ez meg az. de amíg a világ ilyen gyorsan változik, ezt magamban nem érzem ilyen intenzívnek... ááálmodozom egy ééééjen át :)

 

jan
28

Mai játékunk következik

| Szerző: Panki | 4:51 pm

Aki meg tudja mondani milyen filmben volt ez a dal, naaagy meglepit kap!!


jan
26

utcakép

| Szerző: ˙tt | 12:13 pm

na jééé, pont ma valaki feltette a levlistánkra ezt a videót, és éppen tegnap került szóba köztünk, mert valójában ez Panka ötlete :)

de már csináltak hasonlót, (na szóval ő a két grafikus), és tényleg érdemes lenne ezt jobban köztudatba ültetni, hogy lehet ezt máshogyan is, nem kell hogy ilyen rém rondák legyenek az utcák Pesten... de ugyanígy máshol sem.

 

jan
24

| Szerző: Anna. | 1:51 pm

Sziasztok!

Panka, a kedd mégsem olyan jó, mert ugye még egy kicsit tanulnom kell, mielőtt letudnám ezt a vizsgaidőszakot:((

Milyen volt a hétvége?

Hogy vagytok, többiek? 

Sok puszi, olyan jó lenne találkozni! 

jan
7

ezt nem én csináltam, de nagyon szépek a képek. Csok

dec
25

elkezdtem rajzolgatni, de annyira nem tetszett, hogy majdnem sírtam, szóval szeretettel egy múlt héten készült békés napsütéses fotó, ha már úgyis elolvadt a hó :)

szép karácsonyt minden kedves-kedves ismerősömnek!

Dió nagyon köszönöm az sms-t, és már nem is olyan sokára találkozunk! :)

 

dec
24

Ünnepi

| Szerző: Panki | 5:03 pm

 

Mindenkinek nagyon békés, boldog karácsonyt és SIKEREKBEN , EGÉSZSÉGBEN bővelkedő új esztendőt!!!!!!

 

Ez a dal szerintem mindenknek nagyon kedves.Oder?

dec
17

Köszi

| Szerző: Panki | 10:46 pm

Ramcsinak és Dionak még nem sikerült megköszönnöm  a köszöntést:) Ezuton nagyon szépen köszönöm, és alig várom h mindneki egy városba legyen:) Csok

 

Ui. Épp nézem a szépség és a szörnyeteget a Hollyval..kibámulok az ablakon, és képzeljétek elkezdett havazni......ez Angliában ritka...de ma havazott:)

dec
16

:))

| Szerző: Panki | 4:23 pm

Az iroasztalom tele kepeslapokkal, koszono levelekkel, szuloktol kollegaktol,...mar ezen elolvadtam, de most elkezdtek hordani az ajandekokat koszonetkepp...az elobb nyitottam ki eg kelvin klein parfumot....ezek nem cicoznak....Thank you!

dec
15

hello_hello

| Szerző: ˙tt | 7:59 am

felkeltem 7kor tanulni, eddig már eljutottam. Ákos mindig itt van nekünk! mindjárt péntek. addig is szép napot mindenkinek!

 

 

:)

dec
8

Hát ez.. találó!

| Szerző: Panki | 10:21 pm
dec
6

:)Itt a Mikuláááás

| Szerző: Panki | 10:44 am
nov
28

Kedves Imádott Barátaim

| Szerző: Panki | 10:52 pm

Zenét sajnos mindig kötelező raknom, mert mindig illik egy a hangulatomhoz, most éppen ez.

Igazból már rengeteg mindent kellett volna irnom, csak minden olyan összetett és hoszu, h mindig arra jutok, hogy majd otthon elmesélem. Persze azok akkor már félig meddig feldolgozott emlékek lesznek, és nem ABBAN a hangulatban és ÚGY elmesélt dolgok, de nem biztos hogy ez a rossz. Talán kicsit ez az egész az én titkom marad.

Elég nehéz dolgokon mentem keresztül, akinek orditva bőgtem a telefonba, az tudja.De igazából talán túl vagyok rajta. Beledobtak a mélyvízbe nagyon keményen, az angollal, a hallgatókkal, a csoport vezetésével, azért, hogy azon a címen, h ÉN vagyok a konduktor, mindenki hibájáért enyém a felelősség, ami azért is vicces, mert majdnem én vagyok a legfiatalabb az egész bagázsban. Ezeket a dolgokat tényleg majd szotorikból értitek meg igazán, rengeteg szabály, rendelet, és minden fiszfasz amire figyelnem kell, rengeteg terapeuta akivel egyeztetnem ( és leginkább megvédeni velük szemben a mi módszerünket)..nade nem ragozom. Emellett főnökasszonyom és egyben társam, nem könnyitette meg az első két hónapomat. És ez a minden minden minden arra vezetett, h végül felmondtam. de mivel megkértek h legalább még két honapot maradjak, decemberrel lesz vége.( A helyemre még nem sikerült senkit se találni -mily nagy csoda- így nem tartom kizártnak, h ismét meg leszek környékezve,de én tudom, h HAZA akarok menni,és tudom azt is hogy miért.)

Amugy, az Igazgató nő nagyon csalódott volt, h menni akarok, és azt mondta, h kedves kollegám biztosan visszasír majd. Ezt akkor üres szólamnak hittem. De mostanra amúgy azt érzem, h felnőttem a feladathoz, mit nekem hallgatók, mit nekem bámuló visitorok(folyamatosan), akadékoskodó szülők, ide nekem az oroszlánt is.( És ez olyan jó, szeretem amit csinálok, bár nem véletlen h otthon egy konduktor maximum 4 órát dolgozhat a csoportban, itt ez a 8...utána felkészüléssel, kegyetlen sok) És Erzsivel is szépen békességben együtt dolgozunk most.... De bennem már eldőlt.Bennem akkor eldőt, igy már nem akarom visszacsinálni. Ha nem lesz otthon munka, Norvégiába várnak, de oda csak három hetekre kell menni. De szeretném ha lenne otthon nekem munka. Mert a pénz sokkal kevesebb, de a MINDEN meg sokkal több.

Amugy hiányozni fog Anglia. Legjobban a házsorok. Gyönyörű angol házikók, cottage-k...azok a aszívembe lopták magukat.

Nos ezzel kapcsolatban ennyivel tartoztam. És a sok sok sztori meg élmény sztem majd élőszóban jön. Három hét mulva ilyenkor már otthon leszek.:)

 

Jo éjszakát! Úgy szeretlek mint a hold meg vissza:)

UI: a mai feltelefonálásért örök hála, annyira aranyosak vagytok:) ANNYIRA köszönöm.

Ramcsival mivan???Ramcsi erre te válaszolj!

 

 

nov
11

:) Neeehhheeeem:)

| Szerző: Panki | 7:29 pm
nov
5
nov
4
okt
31

London

| Szerző: Panki | 9:49 am

Na hellobello. Meg is volt az első Hollyday-ünk, amit Londonban töltöttünk.Először anyuék meglátogattak Birminghamban, majd elutaztunk Londonba. De a lányok olyan édik voltak, amikor mondtam, hogy jönnek anyuék, Bori rögtön bejelentette, hogy ANYUUUUUUUU JÖN, JÖN EGY ANYU????(ilye szituációban igazából mindegy kié), akkor hadd legyen ő is velünk, és hadd jöjjön el Londonba velünk. Felhívom a Fridát, hogy segitsen buszjegyet fogalni Londonba, mert itt vannak a szüleim... A SZÜLEID????????????? DEJOOOO? !!!!!HADD MENJEK ÉÉN IS. Így aztán ők is csatlakoztak, hadd legyen részük egy kis családi programban. És végülis amikor anyuék hazamentek Londonbol,mi még maradtunk két napot.

( Amugy ha tudtam volna, hogy ennyire fogtok hiányozni, inkább haza vettem volna jegyet, dehát eső után köpönyeg ugye)

Nagyon jól éreztük magunkat, apukám egész héten a kedvemre fözöcskézett, csirkepaprikás, rántott husi,libamáj, sülthusi, ktyavalaga.

Volt egy olyan édes jelenet amikor anyukámmal a Cannon Hill Parkban ácsorogtunk és bámultuk a vadkacsa tömeget a tavon, emberek meg dobálták a kaját belefele, anyukámhoz odafordult egy négyéves kiscsaj,és adott neki tök spontán a kenyeréből, hogy dobálhasson ő is. Gondolom megsajnált minek, hogy mi is játszhassunk:)

Anyuéknak nagyon tetszett Birmingham, azt mondták sosem láttak még ilyen modern várost, de azt ők is beismerték, h a mi utcánk a legeslegszebb, mondjuk tényleg ilyen született feleségek utcáját képzeljétek el:)

London..Hát igen a lábunkat térdig lejártuk.Mindent megnéztünk amit meg kell. Palota,  a miniszter háza, ( tudjátok, HJÚ GRENT amiben lakott az igazából szerelemben, igaz Hjú nem futott elénk, biztos dolga volt) Big Ben, Katedrális,Tower, Parlament kivül belül, Trafalgár tér, Modern State múzeum, a hidakból hármat, A nemtudommáár kinek a hadihajója, London eye, najóóó egész London egy k nagy múzeum, nem tudom felsorolni se:) Meg ugye kötelező szanaszét shoppolni magad az Oxford streeten, de(!!!!!!!!!) én ilyen agyatlan embertőmeget még soha(!!!) életemben nem láttam. Négy óra után valami eszméletlen ember tumultus, de olyan amiben pánik rohamot kap az ember, és elmenekül.A metróba a  folyamatosan teljesen tömött lépcsön hömpölyögtek le az emberek,én mondjuk azt kikértem magamnak, h lemenjek a földalá ilyen kilátástalan tömeggel, szóval BUSZ:)

Amikor elmentek anyék a három nagyon okos lány (Frida , Bori és én) kitalálta, h bemegyünk ilyen ijesztgető múzeumba. Gondoltam valami muszáj, ha már sikerült lebeszélnem, h a kétszázméterről arccal lefele szabadesés a föld alá(!) - nevű ringlisspielre ne üljünk fel:) Na szóval befizettünk, hatalmas csoporttal bejutottunk, kisgyerektől nagymamáig mindenki. A kiállitás elsö része egy ilyen Londoni történtelmi séta volt, színészekkel meg mittomén mivel, plö elvittek minket az 1666os tüzvészbe , berendezve és akkor feltartott kézzel kellett üvöltve szaladni. Szóval érdekes volt, de nem volt nagy szkerrii. Nade aztán utána betereltek minket egy terembe, és elmondták, hogy aki epilepsziás, klausztofobiás, asztmás, terhes, ilyenolyan fóbiás annak nem ajánlott tovább menni, plusz a gyerekek bemehetnek de anyuka apuka vállalja a felelősséget (na mondom, akkor én kiosonok, de mivel ugye tökös vagyok, hát maradtam. Levittek egy földalatti alagutba, ránkadta egy láthatósági mellényt,és ilyen tizes csoportokra osztották az embereket.. Mi voltunk a végén, mi hárman maradtunk két nővel meg két kisgyerekkel,és azzal nyugtattuk magunkat, h a gyerekek is ott vannak. De basszus... Olyan kibaszott durva rémálmot csináltak..Hogy elmesélni nem tudom, szegény hülye anyuka aki behozta a gyerekeket, nem győzte mondogatni, h nem igaz, majd  a közepe körül, amikor beszoritottak minket két fal közé, ők kikéreckettek egy vészkijáraton,innentől hárman mentünk tovább. Ne tudjátok meg, amikor ott vagy a sötétbe, alig látszm ilyen füst van, mindenfele csontváz meg minden loszar,és tudod, hogy az egyik ugyis mindjárt felkel és utánad rohan,meg az őrült lány, és elkell menned a bohoc mellett,aki rád támad, utánad lőnek,és stb.. Na az utolsó pár színhelyet kb az életünkért kapálódzva tettük meg, hangosan könyörögtünk, hogy hagyják abban, ne ijesszenek meg többet , hát kócosan kibirulva leizzadva, egymást maximálisan ősszerugdosva jöttünk ki , a nejlon harisnyámon lábnyomok a vádlimon:))))))Táska majdnem széjjelszakadva stb..Sztem baromira túllőttek a célon,és egy ilyen nagyobb előkészitést igényelne, mert plö ha anyukám is bejött volna, az tuti h leül egy sarokba és összeomlik.

Na de mint látjátok nagy élmény. Utána két orát pihegtünk a Temze parton.

És tegnap hazajöttem, jó érzés volt, viszont most indul újra minden, bennem meg növekszik AZ érzés.

 

Én ezt nem javítom ki.

Hét hét és megyek. Csok

 

 

 

okt
26

dobjuk fel

| Szerző: ˙tt | 4:39 pm

csajok, lehet kreatívan is. a nyoszojóruhát már megbeszéltük, hogy egyforma lesz minden esküvőn, de a koreográfia szerintem eltérhet :)))

jah, és ezt a fiúk(!) mutatták, természetesen én nem gondoltam időszerűnek nézegetni az esküvős videókat :)

 

okt
12

gyerek száj

| Szerző: Panki | 8:13 pm

Na mivel ma nem vágtam fel az ereimet ötször és varrtam össze hatszor, gondoltam gyorsan irok .  Én szeretek konduktor lenni. És ha nem bántanak nagyon jó tud lenni. és amugy a kölkök...nagyon aranyossak. Nagyon. És egy mai esetet szeretnék elmesélni:,

Szóval, Jonathannal legoztunk, mert "home" a heti téma, és azzal akartam bevezetni a egy... namindegy mit. és olyan kis lelkes volt,mindent magyarázgatott, h mit miért hova tesz, és kitalálta, h épitsünk iskolát. Tett bele éttermet, udvart, tanárokat minden fiszfaszt. Én meg rámutattam mindenre amiröl még nem mesélt, hogy mi az. És volt benne egy sárga hidacska, , rákérdeztem arra is.

Erre Ő: rámpa..           ( és akkor ne sirjad el magad, amikor ezt egy ötéves zabálnivaló ártatlanszemű kiscsoda mondja  )

Jah és küldöm ezt a szotorit az antiakadálymentes Magyarországért alapítványnak is, aki rendkívül jól végzi a munkáját.Nálunk sztem ezt a szót nem ismerik az ötéves mozgássérült óvodások.