ápr
23

I love Budapest!

| Szerző: Panki | 8:00 pm
Tokio kábé akkora mint Budapest.23 kerületből áll. De kicsit többen laknak ott.Pontosan: 8,34 millo fő, így a népsűrűsége: 13416fő/négyzetkilométer. Metál!!!!
Gyenge kis metró hálózata van,melynek köszönhetően 15-20 átszállással jut el az ember 2-3 óra alatt a munkahelyére.Íme csak a metró:























A munkamoráljuk számunkra elképzelhetetlen,állítólag fáradhatatlanok ( ez a gyermeknevelés rovására megy mint sok minden más)Lsd.:vonatnál egy perces készség már kuriózumnak számít.
A népsűrűségnek köszönhetően lakásaik: 20-40 négyzetméteresek, hálófülkék vannak, amúgy minden a nappaliban zajlik (plö főzés), és sokszor több generáció lakik így is együtt. Ágy, szék nincs. Csak ahova nagyon "befolyik Amerika",.
Japánban minden játék megtalálható amit el lehet képzelni, de nagyon drága, és nem veszik meg gyermekeiknek a helyhiány miatt, csak olyan játékkal játszhatnak ami csöndes és nem helyigényes (ne zavarja anyát a főzésben,apát a dolgozásban, és a szundikáló nagymamát.)
Vannak gyengén magas vityillóik, hogy elférjenek:

















És este is lézeng pár ember az utcákon:























Elnézést mindazoktól,akik erről sokkal többet tudnak, én ezt emlékezetből , nem a teljesség igényével soroltam ( az adatokat nyilván nem),mert a tokioi gyerekek életéről hallottam egy kiselőadást, és engem annyira sokkolt! azt mondják, gyönyörű, de , hogy ide nem vágyam, az HÓTSICHER!
Ehhez képest Pest az egy sivár puszta!

A bejegyzés trackback címe:

https://sezlony.blog.hu/api/trackback/id/tr5439212

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása